Κυριακή 5 Απριλίου 2020
x

ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Η επανακαταμέτρηση των ψήφων, μετά την ένσταση του AKP, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, με τα τελικά αποτελέσματα να δείχνουν νίκη του υποψηφίου του CHP.

Στην έδρα του εκλογικού Συμβουλίου ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό της εκλογής του στην αυτοδιοίκηση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας προσκλήθηκε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου, 17 ημέρες μετά τις εκλογές, παρόλο που εκκρεμεί η ένσταση του κυβερνώντος κόμματος του Τ. Ερντογάν, AKP, για ακύρωσή τους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Σύμφωνα με τη dailysabah, η επανακαταμέτρηση των ψήφων, μετά την ένσταση του AKP, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί, με τα τελικά αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο κ. Ιμάμογλου επικράτησε με 4.169.765 ψήφους έναντι 4.156.036 που έλαβε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διαφορά μόλις 13.729 ψήφων.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι η τελευταία καταμέτρηση δίνει στον κ. Ιμάμογλου περίπου 13.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον αντίπαλό του, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ