Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΠΙΠΛΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 82 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

24/05/2020, 07:34 |
από Μαρία Μαθιοπούλου

ΕΠΙΠΛΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 82 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

A+
A-

Η Electra Equipment βρίσκεται με τα έπιπλα της σε ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια από τη Γερμανία και την Αγγλία μέχρι τη Σουηδία και την Ισπανία

Η βρετανική θεατρική παραγωγή του Mamma Mia έχει προμηθευτεί 500 καρέκλες της, για να αποτυπώσει το κλίμα του ελληνικού καφενείου, ενώ έπιπλά της φιγουράρουν στα καταστήματα της γνωστής γερμανικής αλυσίδας εστιατορίων Dean & David. Ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια σε Ισπανία, Σουηδία, Αγγλία, ΗΠΑ και Γερμανία εμπιστεύονται τον επαγγελματικό της εξοπλισμό, που έχει πίσω του μια ιστορία 82 ετών.

 

Καρέκλες ELECTRA EQUIPMENT στο σκηνικό του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ

Η Electra Equipment, εταιρεία επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου από τη Θεσσαλονίκη, πιστή στην παράδοση που ξεκίνησε τέσσερις γενιές πριν από την οικογένεια Γεωργιάδη, έχει σήμερα ως «οδηγό» τον συνδυασμό σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων παραγωγής. Συστήματα ψηφιακής καθοδήγησης τεχνολογίας CNC, σύγχρονα συστήματα βαφής και ρομποτικά κοπής υφασμάτων τής δίνουν τη δυνατότητα να εκτελεί και τις πιο απαιτητικές εργασίες. Ξύλο, μέταλλο, αλουμίνιο είναι τα βασικά της υλικά, ενώ πειραματίζεται συνεχώς με πολλές, διαφορετικές τεχνικές. Όσο όμως και να εξελίσσεται, ένα κομμάτι της παραμένει επί οκτώ δεκαετίες best seller, η καρέκλα σκηνοθέτη, «παιδί» του προπάππου της οικογένειας, που δημιούργησε την εταιρεία το 1938.

 Ο εκθετήριος χώρος

Μάλιστα, σήμερα ο ρυθμός παραγωγής στη συγκεκριμένη καρέκλα είναι κατά μέσο όρο 2.000 τεμάχια ημερησίως. Η Electra Equipment, που απασχολεί 50 εργαζομένους, έχει στη γκάμα της περισσότερους από 5.000 κωδικούς, ενώ νέες ιδέες έρχονται συνεχώς να εμπλουτίσουν τα είδη της.

Η εταιρεία, που είναι σε ποσοστό 80% εξαγωγική, θέλει να διευρύνει περισσότερο τις εξαγωγές της στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, ενώ σχεδιάζει να αποκτήσει, πέραν των καταστημάτων χονδρικής-λιανικής που διαθέτει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, φυσική παρουσία και στη Γερμανία, που αποτελεί και τη μεγαλύτερή της αγορά.

82 χρόνια ιστορίας