Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΕΝΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Εισήγηση που έγινε αρμοδίως για μια καθημερινή ενημέρωση των πολιτών προσεχώς σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα απορρίφθηκε.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται αυτή τη στιγμή, στον δρόμο της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα; Αυτό που έχει να κάνει με την έλλειψη ενός κεντρικού κυβερνητικού οικονομικού σχεδιασμού. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως γίνονται ανακοινώσεις «δεξιά κι αριστερά», χωρίς στόχευση και κυρίως χωρίς «να περνάνε» όσο θα έπρεπε και όσο θα περίμενε κανείς στους άμεσα ενδιαφερόμενους, με τον τρόπο που πρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια εισήγηση που έγινε αρμοδίως για μια καθημερινή ενημέρωση των πολιτών προσεχώς σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται, από βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου – κατά τα πρότυπα των ανακοινώσεων Τσιόδρα και Χαρδαλιά – απορρίφθηκε.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πάντως ότι σχέδιο υπάρχει, αλλά δεν έχει γίνει ξεκάθαρο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επανεκκίνηση της οικονομίας λόγο έχουν και τρεις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρίες. Συνεργάζονται με τον υπουργό Οικονομικών, σχεδόν, σε καθημερινή βάση. Ανοικτή γραμμή υπάρχει και με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για τον ίδιο λόγο.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στη Φρανκφούρτη θα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων την Πέμπτη. Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και δεν αποκλείεται να αποφασίσει νέα υποστηρικτικά μέτρα του τραπεζικού συστήματος. Οσο οι Βρυξέλλες αργούν να πάρουν οριστικές αποφάσεις για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, τόσο θα μεγαλώνει το βάρος στους ώμους της ΕΚΤ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ