Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να πληροφορηθεί για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, με την πρόσκληση που εστάλη στον Ακιντζί.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο, την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία είχε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, με την πρόσκληση που εστάλη από τον Τούρκο πρόεδρο στον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και τη συνάντηση του με τον γ.γ. του ΟΗΕ.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αναληφθεί μια δράση, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ή παρόμοια φαινόμενα», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι δεν δέχεται «με κανέναν τρόπο να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη «είναι θέμα κακών χειρισμών, οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί».

Επίσης, επεσήμανε ότι ένα ζήτημα είναι ο διακοινοτικός διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και άλλο είναι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διεθνώς αναγνωρίζεται.

Σε ερώτηση, αν η εμπλοκή του ειδικού σύμβουλου του γ.γ. του ΟΗΕ κ. Άιντε στα διαδραματισθέντα στην Κωνσταντινούπολη ήταν άμεση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν θέλω να προβώ σε περαιτέρω σχόλια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ