Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΕΟΦ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun που διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun, το οποίο διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης.

Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των βελγικών Αρχών, αναφέρει ο ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας Υγείας και σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης απαγόρευσης στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εταιρεία “Herbs n Beauty” και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών, καταλήγει ο ΕΟΦ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ