Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2020 ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ - ΑΠΡΙΛΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσε σήμερα τον δήμαρχο Θέρμης για το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας σχετικά με την περιοχή.

Εντός του 2020 θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο η Καρδία του δήμου Θέρμης, βάσει του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μεταξύ του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα και στελεχών της εταιρείας.

Στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης προβλέπονται επενδύσεις περίπου 8,4 εκ. € για επενδύσεις δικτύου και νέων συνδέσεων, εκ των οποίων περίπου το 1 εκ. € αφορά την περιοχή της Καρδίας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2023 ο Δείκτης Κάλυψης Δικτύου Διανομής να ανέλθει στο 61% και το αντίστοιχο ποσοστό Διείσδυσης στο 40% του πληθυσμού.

Η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του δικτύου διανομής θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου, έτσι ώστε η έλευση του φυσικού αερίου τον προσεχή Σεπτέμβριο να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών προσφέροντας πολλαπλά οφέλη. Ήδη στον δήμο Θέρμης τροφοδοτούνται οι περιοχές του Τριλόφου, του Πλαγιαρίου, του Νέου Ρυσίου, της Σουρωτής, της Αγ. Παρασκευής, των Ταγαράδων και των Βασιλικών με το συνολικό κατασκευασμένο δίκτυο χαμηλής πίεσης (4bar) να ανέρχεται σε περίπου 89,0km και οι συνδέσεις να ξεπερνούν τις 4000.Από την πλευρά του ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αλλά και την συνέπεια ως προς την τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου σε οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο, τόσο για τους δημότες όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πολυετής και άριστη συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη Δημοτική αρχή αναγνωρίστηκε από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δέσμευση τους για την ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος των πολιτών του δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ