Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ALIBABA

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, καθώς και για την επίσκεψη της κινεζικής εταιρείας ALIBABA στην Ελλάδα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, μετά από πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας έδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για το ενδιαφέρον 650 και πλέον ελληνικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στη συνάντηση "και σε ένα από τα σπουδαιότερα εγχειρήματα εξωστρέφειας" όπως αναφέρεται σχετικά και "δεσμεύτηκε να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται στην μεγάλη προσπάθεια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη".

Ο πρωθυπουργός, αναφέρει το επιμελητήριο, ήταν γνώστης της πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί, κατά την τελευταία επίσκεψη κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, συνάντηση του προέδρου της ALIBABA Τζακ Μα με τον κ. Τσίπρα, παρουσία και του κ. Χατζηθεοδοσίου.

Κατά τα λοιπά, στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του πρόεδρου του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση του πρωθυπουργού πάνω σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τις θέσεις του Ε.Ε.Α. πάνω στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην πολιτική επιδότησης της εργασίας που εξάγγειλε πρόσφατα το υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, καθώς και για τα φορολογικά και ασφαλιστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε στον πρωθυπουργό τα εξής θέματα:

1. Το Ε.Ε.Α. εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του στην πρωτοβουλία ενεργητικής επιδότησης της απασχόλησης (εργασίας), πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να αξιοποιηθούν παραγωγικά, κονδύλια που διαφορετικά θα πήγαιναν στην κατανάλωση.

2. Το σοβαρότερο θέμα σήμερα είναι το φορολογικό και ο κ. Χατζηθεοδοσίου πρότεινε να θεσπιστεί φορολογικός νόμος στη βάση της αρχής «λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».

3. Ζήτησε ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

4. Το Ε.Ε.Α. έχει αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία, με μελέτες και έκδοση πορίσματος για την εναρμόνιση του Πτωχευτικού Δικαίου της Χώρας με βάση την ευρωπαϊκή πείρα καθώς και για την θέσπιση της «Δεύτερης Ευκαιρίας» για έντιμους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την κρίση.

5. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αναμένουν την υλοποίηση της κυβερνητικής υπόσχεσης για χρηματοδότηση με 20 δισεκ. από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και χρηματοδότησης επιχειρήσεως, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα και η οικονομική ανάπτυξη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ