Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ZOOM

Ο Έρικ Γιουάν, ιδρυτής της εταιρείας βιντεοκλήσεων, ο οποίος είδε τον καθαρό πλούτο του να εκτινάσσεται στα 10,7 δισ. δολάρια.

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χρηματοοικονομικό κλάδο έβγαλαν μία περιουσία από το εντυπωσιακό ράλι της μετοχής της Zoom Video Communications Inc.

Ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ, Λι Κα Σινγκ, ο Τσέις Κόλμαν της Tiger Global Management και φυσικά ο Έρικ Γιουάν, ο ιδρυτής της εταιρείας βιντεοκλήσεων, ο οποίος είδε τον καθαρό πλούτο του να εκτινάσσεται στα 10,7 δισ. δολάρια.

Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο γνωστοί επενδυτές που πίστεψαν στις προοπτικές του Zoοm πολύ πριν την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού και πιστώθηκαν αυτή την επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Bloomberg αναφέρεται στο παράδειγμα του Ταϊβανέζου Σάμιουελ Τσεν, του οποίου η εταιρεία Digital Mobile Venture συμμετείχε σε έναν από τους πρώτους γύρους χρηματοδότησης του Zoοm πριν από μία δεκαετία. Στα τέλη Μαρτίου το μεριδιό του άξιζε 1,6 δισ. δολάρια.

Το Zoom, που είδε τα έσοδά του να απογειώνονται 170% το πρώτο τρίμηνο, βλέπει τη μετοχή του να επιδίδεται σε ξέφρενο ράλι. Από την αρχική δημόσια εγγραφή πέρυσι έως σήμερα η αξία της έχει ενισχυθεί κατά 484% χαρίζοντας έτσι υπερκέρδη σε όσους επένδυσαν σε αυτήν με την είσοδό της στο χρηματιστήριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ