Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΦΟΥΣ

Η λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας εξυπηρετεί όπου εφαρμόζεται σήμερα 15.000 περίπου αιτήματα κωφών Ελλήνων πολιτών.

Συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών και εκπροσώπους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος είχε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς

Κατά την επίσκεψη παρουσιάστηκε στον υφυπουργό η λειτουργία της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service), μέσω της οποίας εξυπηρετούνται σημαντικές καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των κωφών. Η λειτουργία της υπηρεσίας εξυπηρετεί 15.000 περίπου αιτήματα κωφών Ελλήνων πολιτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ένταξη της υπηρεσίας στα ΚΕΠ της χώρας,  η οποία αφορά στην εισαγωγή και υποστήριξης της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων με τη χρήση ειδικής εφαρμογής. Η υπηρεσία εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης χρησιμοποιείται ήδη στα ΚΕΠ των δήμων Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, ενώ σύντομα θα εγκατασταθεί και στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης.

Συμφωνήθηκε διαρκής συνεργασία με σκοπό το συντονισμό και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των κωφών συμπολιτών μας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό αλλά αντίθετα θα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα δικαιώματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ