Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΙΣΘ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει την ανάγκη ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας και την έκτακτη συμμετοχή ιδιωτών στον δημόσιο τομέα.

Την αναγκαιότητα στήριξης και αλλαγών στο ΕΣΥ ώστε η πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους και να στηρίξει τους λειτουργούς του επισημαίνει για ακόμη μία φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΘ, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο «είχαμε αναφερθεί στην αναπροσαρμογή των αμοιβών, στην υποστελέχωση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης όσο και στην ανάγκη βελτίωσης του εξοπλισμού τους».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των σημερινών αναγκών και της κρισιμότητας της απειλής για τη δημόσια υγεία. Σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί δίνουμε το παρών με πλήρη συνείδηση του καθήκοντος μας προς την κοινωνία» σημειώνει ο ΙΣΘ και σχολιάζει:

«Στην περίοδο της πανδημίας οι επισημάνσεις μας και οι προτάσεις μας αποδεικνύονται - δυστυχώς - προφητικές αλλά και επίκαιρες. Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη ουσιαστικής έμπρακτης ενίσχυσης των λειτουργών του ΕΣΥ και ειδικότερα εκείνων που δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά covid-19.

»Επίσης καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για την έκτακτη συμμετοχή ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο τομέα.

»Ήδη οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα διαχειρίζονται εξωνοσοκομειακά περιστατικά αναχαιτίζοντας σε πρώτο στάδιο την πίεση στα νοσοκομεία.

Επιπλέον δεκάδες ιδιώτες συνάδελφοι ενημερώθηκαν και έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να στελεχώσουν δομές του ΕΣΥ όπου είναι αναγκαίο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του καθήκοντος».

«Ο ΙΣΘ συνεχίζει να διεκδικεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης των ιδιωτών συναδέλφων μας,  την μισθολογική αναβάθμιση των νοσοκομειακών γιατρών, και την ευρύτερη σύμπραξη και αλληλοϋποστήριξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα» καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ