Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΑ 17 ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΘ

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λαμβάνει συνολικά με τις δύο κατανομές επτά θέσεις μελών ΔΕΠ στο διδακτικό του δυναμικό.

Με συνολικά 58 θέσεις μελών ΔΕΠ ενισχύεται το διδακτικό δυναμικό του ΑΠΘ όπως προκύπτει από την κατανομή των νέων θέσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Στην πρώτη κατανομή, αυτή του Σεπτεμβρίου το Αριστοτέλειο εξασφάλισε 41 θέσεις εκ των συνολικά 200 σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας που ήταν και οι περισσότερες.

Το ίδιο συμβαίνει και στη δεύτερη κατανομή των 150 ακόμα θέσεων που ανακοινώθηκε σήμερα, όπου με 17 θέσεις το ΑΠΘ λαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση.

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λαμβάνει συνολικά με τις δύο κατανομές επτά θέσεις μελών ΔΕΠ στο διδακτικό του δυναμικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εξασφαλίστηκαν συνολικά 350 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ όλης της χώρας, βάση των εισηγήσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψιν από την ΕΘΑΑΕ για την κατανομή των πρόσθετων 150 θέσεων είναι: α) ο αριθμός προπτυχιακών φοιτητών, β) ο αριθμός εξαμήνων α’ κύκλου σπουδών, γ) η αναλογία προπτυχιακών φοιτητών προς μέλη ΔΕΠ, δ) ο αριθμός θέσεων ΔΕΠ που έχουν κενωθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο στην πράξη, εξασφαλίζοντας περισσότερες θέσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες που προκύπτουν από αφυπηρετήσεις αλλά και εξορθολογίζοντας τη διαδικασία κατανομής βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μία νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεκινήσει, με όρους αξιοκρατίας, διαφάνειας, αριστείας. Όπως αξίζει στους φοιτητές μας, στο προσωπικό των πανεπιστημίων μας, στη χώρα, στο παρόν και το μέλλον μας.»

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, στηρίζουμε διαρκώς τα πανεπιστήμιά μας και δίνουμε τη δυνατότητα να προσλάβουν νέους καθηγητές, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών των φοιτητών μας. Με διαφάνεια και αξιοκρατία και εμπιστοσύνη στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης προχωρούμε στον σχεδιασμό για ένα σύγχρονο, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.»

Αναλυτικά οι κατανομές θέσεων:

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ