Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ 100 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα σημαντική, ωστόσο παραμένουν κενές 280 οργανικές θέσεις - Ανάγκη ενίσχυσης και των ακριτικών περιοχών

Προς Θεσσαλονίκη θα ανηφορίσουν 100 αστυνομικοί που υπάγονταν μέχρι τώρα σε υπηρεσίες της Αθήνας, καθώς η πρωτεύουσα ούτως ή άλλως πρόκειται να ενισχυθεί με 1.500 ειδικούς φρουρούς που διορίζονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για νέους σε ηλικία αστυνομικούς με 10ετή-12ετή εμπειρία στο σώμα και είναι ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες και υπαρχιφύλακες, που αλλάζουν υπηρεσία στο πλαίσιο των έκτακτων μεταθέσεων του Σεπτεμβρίου.

Η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα σημαντική, ωστόσο παραμένουν κενές  280 οργανικές θέσεις σε μια συγκυρία που απαιτείται έκτακτη αστυνομική ενίσχυση λόγω πιθανής δημιουργίας νέων hot spot στον νομό, ενώ προβληματισμός στις τάξεις των αστυνομικών υπάρχει και για τα νέα δεδομένα που ισχύουν με το πανεπιστημακό άσυλο και τον ρόλο της ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών είχε κατατεθεί ερώτηση από τη βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη, με την οποία ζητούσε την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στον νομό Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το γεγονός ότι δεν ενισχύονται και περιοχές όπως ο Έβρος, Λέσβος ή η Σάμος που δέχονται έντονες πιέσεις λόγω του μεταναστευτικού, προκαλεί αντιδράσεις σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, καθώς η λειψανδρία σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανάγκες τους έχει φέρει στα όριά τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ