Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017

H έλευση του Concordia Summit θα αποτελέσει από μόνη της μια σαφή ένδειξη της γεωπολιτικής σημασίας που προσδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο ένα από τα μεγαλύτερα event, αμερικανικού ενδιαφέροντος με «άρωμα» Ευρώπης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, έχει αποφασισθεί να «έρθει» στην Αθήνα το Concordia Summit. Η κίνηση θα αποτελέσει από μόνη της μια σαφή ένδειξη της γεωπολιτικής σημασίας που προσδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο του Concordia.

Προκειμένου να τονισθεί η σημασία της απόφασης, αρκεί να σημειωθεί ότι το τακτικό συνέδριο της Νέας Υόρκης παραδοσιακά πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και προσελκύει εξαιρετικά υψηλόβαθμες συμμετοχές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει ομιλητές όπως τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Για τους διοργανωτές του συνεδρίου αποτελεί εξαιρετική τιμή η επιλογή της Αθήνας.

Τα επόμενα σχέδια τους, μάλιστα, προβλέπουν ότι θα επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Σε ό,τι αφορά και πάλι στη Σύνοδο των Αθηνών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εστιάσει το ενδιαφέρον της, μεταξύ άλλων, στην προσφυγική κρίση, την περιφερειακή ασφάλεια και το μέλλον της Ευρώπης. Δηλαδή στα τρία πιο καυτά θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την γηραιά ήπειρο και βεβαίως αγγίζουν σε απόλυτο βαθμό και την Ελλάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ