Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA»: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 95% ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την επόμενη χρονιά θα εφαρμοστούν οι εξετάσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας, πάντα για την ΣΤ' Δημοτικού και τη Γ' Γυμνασίου

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική διεξαγωγή των διαγνωστικών εξετάσεων της «Ελληνικής PISA» με συμμετοχή πάνω από 95% στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 585 από τα 600 σχολεία.

«Τα σχολεία που δεν συμμετείχαν, είτε ήταν ολιγοθέσια ή μονοθέσια, καθότι τα σχολεία είχαν προκύψει από τυχαίο δείγμα στρωματοποιημένης δειγματοληψίας, είτε οι εκπαιδευτικοί τους δεν πήραν μέρος από πείσμα και αντίδραση στην αναβάθμιση των σχολείων. Στέρησαν τους μαθητές από την εξαιρετική αυτή διαδικασία, που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και έχουν ως στόχο «να βελτιωθεί ποιοτικά το εκπαιδευτικό σύστημα», επισήμανε ο κ. Κόπτσης.

Επί του θέματος, πρόσθεσε ότι του χρόνου θα εφαρμοστούν οι εξετάσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας, πάντα για την ΣΤ' Δημοτικού και τη Γ' Γυμνασίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρεμιέρα έκαναν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, η λεγόμενη «Ελληνική PISA». Η αρχή έγινε με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ