Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2020» από 26 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δημιουργήσουν τα έργα τους σε διάφορα σημεία της πόλης της Νάουσας από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων που είχαν προγραμματιστεί για το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2020».

Επισημαίνεται ότι λόγω των προσωρινών απαγορεύσεων που έχουν τεθεί στην Ημαθία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ματαιώνονται οι ποικίλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ο Σύλλογος Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων-Tέχνη σε Δημόσιο Χώρο» (Farbfieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ της Γερμανίας και η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί η δράση της Τέχνης σε Δημόσιο Χώρο στην οποία συμμετέχουν τέσσερις εικαστικοί καλλιτέχνες, ο Κλάους Κλίνγκερ (Γερμανία),ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της Urban Art παγκοσμίως και οι Λάκης Μουρατίδης, Γιώργος Κόφτης και Σετσίλια Χερρέρο-Λαφφίν (Αργεντινή) σε σημεία της πόλης της Νάουσας (7ο Δημοτικό Σχολείο, Λαϊκή Αγορά, περιοχή Δημαρχείου, κτίριο «ΕΡΙΑ») που θα δημιουργήσουν τα εικαστικά τους έργα αντλώντας τη θεματολογία τους από την διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τους 17 στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης για έναν καλύτερο κόσμο.

Παράλληλα, στον χώρο Τέχνης «Ναϊάς» από τις  26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα λειτουργεί, καθημερινά, τις ώρες 18:00-21:00  η έκθεση έργων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν με τίτλο: «Χρώματα-Διάλογοι» (Farben-Dialogen).

Στις παραπάνω δράσεις που επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία των αρμόδιων Υπουργείων, θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουν επιβληθεί για τη νόσο Covid-19.

Ο σκοπός της εν λόγω διοργάνωσης αποτελεί και την αφετηρία υποβολής συμμετοχής του Δήμου Νάουσας, ως εκπρόσωπο της Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικής τέχνης «Δρόμοι των ανοιχτών μουσείων της Ευρώπης», στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία κλπ.). Τέλος, στις προθέσεις του Δήμου Νάουσας είναι να καθιερωθεί ως ετήσια διοργάνωση κάθε φθινόπωρο το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης στη Νάουσα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ