Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕΤΡΩΝ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 114.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Συνολικά 76.499 έλεγχοι έγιναν χθες από όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες στη χώρα για τυχόν παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και καταγράφηκαν 358 περιπτώσεις παράβασης.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 114.600 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε συνολικά δώδεκα επιχειρήσεις.  

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για  την κατοχή  και  εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών  εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ