Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν 97 οχήματα, εκ των οποίων των 1 στη Θεσσαλονίκη, να κυκλοφορούν παράνομα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Συνολικά 97 αυτοκίνητα, από 312 που ελέγθησαν, εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα στην Ελλάδα από ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε πανελλαδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου.

Ένα από τα οχήματα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να διαπιστωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένα και απόλυτα στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Μέσα σε τρεις ημέρες, έγιναν 312 έλεγχοι σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία κια δεσμεύτηκαν.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις είναι οι εξής:

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε όχημα (κεντρική εικόνα), που είχε τελωνιστεί στην Ελλάδα, προερχόμενο από το Βέλγιο. Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέροντας τις βέλγικες, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Ενημερώθηκε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Μεσσήνη

Στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα παραπάνω οχήματα δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για τη νομιμότητά τους.Ρόδος

Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού Τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα, που κυκλοφορούσαν στο νησί με ξένες πινακίδες.

Μεταξύ των οχημάτων, που δεσμεύτηκαν, ήταν:

1. Αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES – BENZ, τύπου Ε 300 CDI, 2.987 κ.εκ., με γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
2. Αυτοκίνητο μάρκας HONDA , τύπου CR-V, με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και - κατά τον έλεγχο - το οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ