Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 17 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι 17 κατηγορούμενοι που είναι κάτοικοι Κιλκίς για τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις - Ποιοι πλήρωσαν εγγύηση

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 17 συλληφθέντες στη μεγάλη υπόθεση των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που κατηγορούνται για εμπλοκή σε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στο Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, «πολύπλευρη ήταν η δράση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, διευκόλυνσης παράνομων αλλοδαπών και παράνομης διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στο Κιλκίς, όπως διαπίστωσε η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς πέραν του υψηλόβαθμου αστυνομικού εμπλέκονται άλλοι δύο αστυνομικοί».

Σύμφωνα με το eidisis.gr, από το πρωί της Τετάρτης που άρχισαν να απολογούνται, μέσω υπομνημάτων, οι 17 συλληφθέντες, ο ένας μετά τον άλλον, αφήνονταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την παρουσία σε αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε - Απολογούνται οι χρυσοθήρες του Κιλκίς: Ελεύθεροι οι τρεις πρώτοι

Οι πρώτοι που απολογήθηκαν από τους 17, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ήταν κάτοικοι του νομού Κιλκίς, οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους της πόλης, Χρήστο Μαμαντζή και Μελαχρινή Στράντζαλη. Αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ανακριτικές αρχές με περιοριστικούς όρους.

Τελευταίοι απολογήθηκαν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, οι οποίοι αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με χρηματική εγγύηση. Σε δυο περιπτώσεις η χρηματική εγγύηση ήταν 2.000 ευρώ και σε μια 10.000.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την πόρτα του ανακριτή πέρασε τελευταίο, αργά το απόγευμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, που κατηγορούνταν ως εγκέφαλος αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων, και εκπροσωπούνταν από τον γνωστό δικηγόρο Αλέξη Κούγια. Τελικά, αφέθηκε και αυτός ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ και τα ίδια περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 147 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό από το πρωί της Τετάρτης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ανώτερος αξιωματικός, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για όλους τους εμπλεκομένους αστυνομικούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ