Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ - ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Στις 6.30' το απόγευμα πρωθυπουργός, περιφερειάρχης και δήμαρχος αποφασίζουν για τυχόν νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, προγραμματίστηκε για το απόγευμα, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον κορωνοϊό στην πόλη.

Τα αυξημένα κρούσματα σε όλον το νομό Θεσσαλονίκης και ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και οι τρεις άνδρες θα εξετάσουν τυχόν επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί «χαλάρωση» στη συμπεριφορά των πολιτών, ενώ τα φαινόμενα του συγχρωτισμού, με πιο πρόσφατο το πάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχουν εντείνει την ανησυχία.

Στις 6.30' το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να εξεταστεί εάν απαιτούνται να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Ένα ενδεχόμενο lockdown, έστω και περιορισμένου τύπου, θα μπει στο τραπέζι, όμως αυτού προηγείται η ευρύτερη χρήση της μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους μαζικά.

Ήδη έχουν εκδηλωθεί πολλές εστίες μετάδοσης του ιού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καθόλου καλά σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και την πορεία της πανδημίας και μετά την παρουσίαση των στοιχείων από τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Η Θεσσαλονίκη ανήκει στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, με αυξητικές τάσεις που ανησυχούν, καθώς αν ξεφύγει η κατάσταση στην περιοχή δύσκολα θα μαζευτεί. Επίσης, ήδη υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία αναφοράς και στις κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων, η πιο αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο έλεγχός της, αλλά και επιπλέον μέτρα προστασίας και περιορισμού, αναλόγως των προτάσεων που θα κατατεθούν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ