Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ: ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πάρει τον λόγο για να ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία.

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να θέσει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στην έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών μέσω τηλεδιάσκεψης για το θέμα της Λευκορωσίας, όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τον λόγο για να ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών που η χώρα μας θεωρεί ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα με την Τουρκία.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν την επόμενη, οι συμφωνίες Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου για τις ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σκοτ Μόρισον, κατα την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αυστραλό ομόλογό του για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ