Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ: ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΡΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Η μεγαλύτερη αύξηση τα κρούσματα παρατηρείται στην ομάδα 18 έως 24 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες η αύξηση δεν είναι σημαντική.

Την εικόνα που παρουσιάζει στη χώρα μας η έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού παρουσίασαν σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρός του Δημήτρης Παρασκευής.

Ο κ. Ζαούτης ξεκινώντας την ομιλία του είπε πως σε όλη την Ευρώπη οι χώρες μπαίνουν στο «κόκκινο», καθώς όλα τα κράτη έχουν αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων. «Βλέπουμε αύξηση και στα ποσοστά θετικότητας, βάσει του αριθμού των τεστ που διεξάγει κάθε κράτος» είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά την Κύπρο στον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμό. «Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τη θετικότητα, τα περισσότερα κράτη είναι στο βαθύ κόκκινο ή σε μια απόχρωση του κόκκινου. Υπάρχει και αύξηση στα κρούσματα άνω των 65 ετών στην πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ. Τα περισσότερα κράτη δεν είναι στο κόκκινο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες. Και στις ΜΕΘ είναι καλή η εικόνα στην Ελλάδα» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ζαούτης.

Κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα στελέχη του κορωνοϊού που «σαρώνουν» στην Ευρώπη είναι οι ΒΑ4 και ΒΑ5 της Όμικρον.

Κορωνοϊός: Οι 4 ζώνες που είναι στο «κόκκινο»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παρασκευής σημείωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές, κάνοντας ειδική μνεία στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη αλλά και την Αττική. «Σε αυτές τις περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων συνέβη νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικιακές ομάδες, η μεγαλύτερη αύξηση τα κρούσματα παρατηρείται στην ομάδα 18 έως 24 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες η αύξηση δεν είναι σημαντική. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή καταγράφεται ταυτόχρονα μια αξιόλογη αύξηση στις επαναλοιμώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν στη χώρα πάνω από 11.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και πως ειδικοί εκτιμούν ότι πλησιάζουμε στην κορύφωση του τρέχοντος κύματος, φτάνοντας ακόμα και στα 24.000 κρούσματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ