Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ: Ο ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ

«Ο αμερικανικός έκτος στόλος δεν βρίσκεται στη Μεσόγειο για να προστατεύσει την προγραμματισμένη γεώτρηση στης Εxxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ», τόνισε.

Στη διευκρίνιση ότι ο έκτος αμερικανικός στόλος βρίσκεται στη Μεσόγειο για άσκηση και όχι για να προστατεύσει το γεωτρύπανο της Exxon Mobil προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διοίκησης των Δυνάμεων στην Ευρώπη του Αμερικανικού Πενταγώνου, Τζόν Μάικλ.

«Ο αμερικανικός έκτος στόλος δεν βρίσκεται στη Μεσόγειο για να προστατεύσει την προγραμματισμένη γεώτρηση στης Εxxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά για τακτική - προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή», σημείωσε στη δήλωσή του χαρακτηριστικά.

«Η μονάδα καταδρομών Amphibious Ready του Iwo Jima και η 26η μονάδα πεζοναυτών διεξάγουν μία τακτική προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο 6ος στόλος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Iwo Jima, περιλαμβάνεται στην αρμάδα, που έφτασε στο Ισραήλ στις 6 Μαρτίου για συμμετοχή στην άσκηση «Juniper Cobra 2018», ανέφερε ο Τζον Μάικλ, προσθέτοντας ότι η άσκηση αποτελεί μία τακτική εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, η οποία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν στο «Anadolu» ότι στόχος των ειδήσεων περί προστασίας της Exxon Mobil από τον αμερικανικό έκτο στόλο «είναι η εξαπάτηση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ