Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
x

LOCKDOWN: ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΛΕΕΙ Η ΕΛΑΣ

Για τις μετακινήσεις των πολιτών εντός και εκτός του δήμου μίλησε ο Θ. Χρονόπουλος ενώ προανήγγειλε αυξημένους ελέγχους της ΕΛΑΣ από σήμερα

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ερμήνευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής ΑστυνομίαςΘεόδωρος Χρονόπουλος, εξηγώντας ότι και οι αστυνομικοί περιμένουν την Κοινή Yπουργική Απόφαση για να δουν τι ακριβώς ισχύει, αλλά και για τους τρόπους ελέγχους.

Ο Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι, «τα δύο χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο δήμο», ενώ είπε ότι, όσον αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

«Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε σχετικά.

Όσον αφορά τον κωδικό 4, είπε πως, «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς τον δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Τόνισε ωστόσο πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες».

«Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη», επεσήμανε.

«Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», είπε για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

«Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα, απάντησε ερωτηθείς αν τα 2χλμ ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου», σημείωσε.

Τέλος, τόνισε πως σήμερα η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι αυξημένη. «Από σήμερα θα βγάζουμε όσο περισσότερο κόσμο έξω για ελέγχους», κατέληξε.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ