Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε πως οι επισκέψεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα και Κύπρο δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη.

Με απειλές προς την Ελλάδα και συστάσεις προς τις ΗΠΑ ήρθε η πρώτη δημόσια αντίδραση της Άγκυρας για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα καθώς και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική» σημείωσε.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της Ελλάδας και αφού ανέφερε πως την Τουρκία ως «χώρα διαβουλεύσεων», προσέθεσε: «Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της, τη σκληρή της δύναμη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ