Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι ο αποκλεισμός ήταν συμβολικός, ενώ προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καταλήψεις δημόσιων κτηρίων

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης έκλεισαν τον κόμβο, λίγο πριν τα διόδια της «Μαυρομαντήλας», στο ύψος της Λαμίας.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά και στους παράδρομους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτρέποντας τα αυτοκίνητα προς την παλαιά εθνική οδό, οπως αναφέρει η naftemporiki.gr.

Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι ο αποκλεισμός ήταν συμβολικός, ενώ προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καταλήψεις δημόσιων κτηρίων.

Η διαμαρτυρία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, από τις 12.30 έως τις 14.00, όταν και οι κάτοικοι αποχώρησαν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ