Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ 36 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ ΒΟΛΒΗΣ

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους, η ΑΡΣΙΣ διοργανώνει αποστολές βασικών ειδών για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

Έκκληση βοήθειας για 36 οικογένειες, αναγνωρισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν στο Κέντρο φιλοξενίας, στο Βαγιοχώρι, απευθύνει η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από το περασμένο καλοκαίρι, όσοι αιτούντες άσυλο αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες δεν δικαιούνται ούτε δωρεάν στέγη, ούτε επιδόματα».

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την οργάνωση, «έχουν περιέλθει σε δεινή θέση 36 οικογένειες προσφύγων, αραβόφωνοι και φαρσόφωνοι, οι οποίοι ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά βρίσκονται περίπου 750 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων 400 είναι ανήλικοι».

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους, η ΑΡΣΙΣ διοργανώνει αποστολές βασικών ειδών για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή των πολιτών.

Σύμφωνα με την οργάνωση, υπάρχει ανάγκη για βρεφικά είδη, ρύζι, φακές, φασόλια, αλεύρι, μακαρόνια, ζάχαρη, λάδι, σάλτσες, μαρμελάδες, γάλα μακράς διαρκείας και προμαγειρεμένα γεύματα.

Τα τρόφιμα συλλέγονται στην Αποθήκη 15 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ