Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ: ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Το μήνυμα του δημάρχου Νέας Προποντίδας μετά την ανακοίνωση πως η περιοχή τίθεται από αύριο στο επίπεδο Β του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας.

Μήνυμα προς τους κατοίκους της Νέας Προποντίδας αλλά και έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων στέλνει ο δήμαρχος της περιοχής, Μανώλης Καρράς, μετά την ένταξη του δήμου στο επίπεδο Β του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό.

Δείτε εδώ: Χαλκιδική: Κόκκινη περιοχή από αύριο η Ν. Προποντίδα - 30 ενεργά κρούσματα

Ο δήμαρχος επισημαίνει πως η κόπωση είναι λογική και πως υπάρχει σε όλους, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν υπάρχει κανέναν περιθώριο για χαλαρότητα».

Σημειώνει δε πως σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με rapid test, υπενθυμίζοντας πως την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τεστ σε εκπαιδευτικούς, ιδιοκτήτες κυλικείων και σχολικές καθαρίστριες.

«Σας καλώ για ακόμη μια φορά να μείνουμε ενωμένοι. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουμε τα μέτρα και να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, ώστε να  κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» καταλήγει ο κ. Καρράς στο μήνυμά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Νέας Προποντίδας:

Αγαπητές μου συνδημότισσες, αγαπητοί μου συνδημότες,

Οι ώρες και οι μέρες είναι κρίσιμες. Σας καλώ να επιδείξουμε για ακόμη φορά στάση ευθύνης, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να «παίζουμε» με τις ανθρώπινες ζωές.  Ακούμε τους ειδικούς και συμμορφωνόμαστε στα μέτρα, που επιβάλλει η πολιτεία. Η κόπωση είναι λογική,  υπάρχει σε όλους αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για χαλαρότητα. Σε όλους μας  λείπει η κανονικότητα, σε κάποιους όμως θα λείπουν οι δικοί τους άνθρωποι για πάντα.

Ο Δήμος μας βρίσκεται από αύριο σε κατάσταση συναγερμού. Δεν πρέπει να γίνουν λάθη. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία τη δική μας, των δικών μας ανθρώπων, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με ράπιντ τεστ. Ήδη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και πάλι για όλους τους εκπαιδευτικούς μας, τους ιδιοκτήτες κυλικείων και τις σχολικές καθαρίστριες. Η λειτουργία των υπηρεσιών θα συνεχίσει να γίνεται μόνο με ραντεβού, όπως συνεχίζει και η τηλεργασία.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου παραμένει «στην πρώτη γραμμή» και εξυπηρετεί για ανάγκες σε φάρμακα, σε αγορές κτλ.  όσους δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν.

Σας καλώ για ακόμη μια φορά να μείνουμε ενωμένοι. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουμε τα μέτρα και να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, ώστε να  κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ