Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα, στο Θεατράκι της «οδού Χηλής» στην Καλαμαριά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης στον δήμο Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ»,  το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης και την Α΄ Παθολογική του ΑΧΕΠΑ, πραγματοποιούν από κοινού εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του ΗIV/AIDS στους νέους: ο ρόλος των γονέων, του σχολείου και του γιατρού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα, στο Θεατράκι της «οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Ο Παναγιώτης Κολλάρας, Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος – Διευθυντής ΕΣΥ, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θα αναπτύξει το θέμα «Η Λοίμωξη HIV στην Ελλάδα σήμερα»
 
Ο Απόστολος Πελτέκης, Κλινικός Ψυχολόγος στο Κέντρο Ζωής, θα αναφερθεί στο θέμα «HIV & Γυναίκα: η ιδιαίτερη ευαλωτότητα των νέων γυναικών στον HIV»

Η Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Med Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης θα αναλύσει το θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:ο ρόλος των γονιών και του σχολείου».

Επίσης την ίδια μέρα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου θα υπάρχουν ενημερωτικά stand διαφόρων φορέων, για να πληροφορούν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους  σχετικά με το θέμα. Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ζωής και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μ.Γρίβα(Ubu Crew) θα παρουσιάσει ένα δρώμενο, ενώ το Μουσικό Σχήμα της Ρ. Τσελεπίδου και του Κυρατσού θα παίξει και θα τραγουδήσει.

Δράσεις όμως ευαισθητοποίησης ξεκινούν νωρίτερα, από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές Λυκείων της Καλαμαριάς και έχουν  στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν πάνω στο θέμα της πρόληψης και της προφύλαξης από την HIV λοίμωξη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ