Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα λάβουν χώρα μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης.

Μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα AIDS στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο της πόλης και την Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες  έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι: «Το δικαίωμά μου στην υγεία».

Έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό  καθώς και προφυλακτικά θα διανέμονται καθ’  όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά δρώμενων. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν η χορευτική ομάδα της κας Γκάμπυ Χρυσού και οι “Fireworkers”. Θα παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και η μουσική μπάντα Paranaue.

Η αφή κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30.

Πρόγραμμα 1ης Δεκεμβρίου 2017:

12:30 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης

15:00 Σχηματισμός red ribbon από εθελοντές

17:30 Μουσική ομάδα Eramusicians

18:00 Η χορευτική ομάδα της κας Γκάμπυ Χρυσού

18:30 Μουσική ομάδα Eramusicians

18:30 Η χορευτική ομάδα “Fireworkers”

19:00 Μουσικό συγκρότημα Paranaue

19:30 Άναμμα κεριών (red ribbon)

Στις 17:30 Φωταγώγηση του Λευκού Πύργου (red ribbon).

Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης:

Kεντρική εκδήλωση: Πλατεία Αριστοτέλους

Χώρος: Πλατεία Αριστοτέλους

Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2017

Ωράριο: 10:00π.μ-10.00μ.μ 

Εκδηλώσεις στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Ημερομηνία Υλοποίησης:  29 Νοεμβρίου 2017

Ωράριο: 9.30 π.μ - 2.00 μ.μ

Παράλληλες Ενημερωτικές – Προωθητικές Παρεμβάσεις:

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια των εθελοντών του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «ThessCheckpoint», του «Κέντρο Ζωής», της Helmsic (Hellenic Medical Students’ International Committee) και του ESN Project Social Erasmus, θα αναρτηθεί η αφίσα της εκδήλωσης στα αστικά λεωφορεία της πόλης.

Φέτος, η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «ThessCheckpoint», το «Κέντρο Ζωής», τη HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee) και το ESN Project Social Erasmus. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ