Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ

Λόγω έλλειψης φαρμακευτικής θεραπείας, μία από τις κύριες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την άνοια είναι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις.

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες για τη Φροντίδα της Άνοιας - Ενημέρωση και Ευκαιρίες Συμμετοχής στην Έρευνα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στις 18:00 στο Κέντρο Ευεξίας Buddha Libre στην οδό Καρακάση 112 της Κάτω Τούμπας (Γωνία με Παπάφη, ύψος ΟΤΕ).

Η άνοια, αν και δεν αποτελεί φυσιολογικό στάδιο της γήρανσης, προσβάλει το 5-7% των ατόμων άνω των 60 ετών, φθάνοντας τα 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, μέχρι το 2050, ο αριθμός τους αναμένεται να τριπλασιαστεί.

Λόγω έλλειψης φαρμακευτικής θεραπείας, μία από τις κύριες θεραπευτικές και προληπτικές προσεγγίσεις για την άνοια είναι οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, όπως η φυσική και πνευματική άσκηση, υπό την παρακολούθηση επαγγελματιών υγείας. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις βασίζονται σε ανθρώπινη παρατήρηση, όπως οι μαρτυρίες του ίδιου του ατόμου και των συγγενών του, που πολλές φορές αποδεικνύονται αναξιόπιστες και υποκειμενικές, ενώ συχνά το άτομο χρήζει συνεχούς παρακολούθησης σε κλινική ή οίκο ευγηρίας.

Οι νέες τεχνολογίες, όπως η βιοτεχνολογία, οι αισθητήρες, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things - IoT), υπόσχονται να δώσουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα με τρόπο αποδοτικό, εύχρηστο και οικονομικά προσιτό, προλαμβάνοντας την επιδείνωση, ώστε οι ασθενείς να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής και παρατεταμένη ανεξάρτητη διαβίωση.

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει διπλό σκοπό:

 1. Την ενημέρωση του ευρύ κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας για τη φροντίδα της άνοιας, την έρευνα και τις πιλοτικές δοκιμές που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
 2. Το κάλεσμα ηλικιωμένων και ατόμων με άνοια, καθώς και των περιθαλπόντων τους, για συμμετοχή στην έρευνα.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι προς ενημέρωση, όπως επαγγελματίες υγείας, πληροφορικής, ανθρωπιστικών επιστημών κ.α., ηλικιωμένοι και άτομα με άνοια καθώς και οι περιθάλποντές τους.

* Είσοδος Ελεύθερη

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, συμπληρώστε τη Φόρμα Εγγραφής στην Εκδήλωση
https://forms.gle/VcFqqmC4vcfsfawe7
ή Επικοινωνήστε: 6942916623 - iouliettalaz@iti.gr

Στην έρευνα καλούνται να συμμετέχουν ηλικιωμένοι και άτομα με άνοια, καθώς και οι περιθάλποντές τους, συμπληρώνοντάς τη Φόρμα Συμμετοχής στην Έρευνα.

* Η συμμετοχή στην έρευνα είναι δωρεάν και εθελοντική. Οι συμμετέχοντες ωφελούνται οι ίδιοι, είτε μέσω τη χρήση νέων τεχνολογιών, είτε λαμβάνοντας υπηρεσίες ευεξίας δωρεάν, ή απλώς διαμορφώνοντας τις μελλοντικές τάσεις της έρευνας σύμφωνα με τις εμπειρίες τους, ενώ ωφελούν επίσης το κοινωνικό σύνολο με τη συνεισφορά τους.

Για συμμετοχή στην έρευνα, συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής στην Έρευνα
https://forms.gle/9eUa9iTi2rrkXujM7
ή Επικοινωνήστε: 6942916623 - iouliettalaz@iti.gr

Διοργάνωση

Ερευνητικό Έργο «υποστηρίΖΩ» - http://ypostirizo-project.gr

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) – http://certh

Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) – http://iti.gr

Κέντρο Ευεξίας Buddha Libre – http://buddhalibre.gr

Επιστημονικός Υπεύθυνος – Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης

Ερευνητές – Δρ. Θάνος Σταυρόπουλος, Κα Ιουλιέττα Λαζάρου, Δρ. Σπύρος Νικολόπουλος

Υποστήριξη

Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer - Alzheimer Hellas

Ιατρική Σχολή – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Επιστημονική Υπεύθυνος – Δρ. Μάγδα Τσολάκη

ARX.NET
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ