Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταξύ άλλων τσούχτρες εμφανίστηκαν στην παραλία των Νέων Πόρων Πιερίας, στο Ναυάγιο Επανομής αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Την εμφάνιση τους στις παραλίες με την έλευση του Αυγούστου έκαναν όπως συνηθίζεται οι μέδουσες, που πολλές φορές δυσκολεύουν τους λουόμενους να απολαύσουν τη θάλασσα, καθώς η επαφή μαζί τους μπορεί να είναι επώδυνη.

Μέσω πλατφόρμας που είναι πλέον διαθέσιμη μέσω Google μπορείτε να ενημερώνεστε σε ποιες παραλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τσούχτρες.

Σύμφωνα με τον χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομής αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Τι πρέπει να κάνετε αν ακουμπήσετε μέδουσα

Απομακρύνετε τυχόν κολλημένα πλοκάμια από το σώμα σας. Προσοχή, όμως, όχι με γυμνά χέρια, καθώς θα μεταφέρετε τον ερεθισμό εκεί.

Ξεπλύνετε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα με θαλασσινό νερό. Ποτέ μη βάζετε γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.

Μην πιέζετε το σημείο του τσιμπήματος.

Τοποθετήστε κομπρέσες για να περιοριστεί ο ερεθισμός,

Βάλτε κρέμα με κορτιζόνη.

Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, καθώς μπορεί να χρειάζεστε ένεση κορτιζόνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ