Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ (VID)

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ και συζήτησαν την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θέματα ασφαλείας.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ μεσούσης μιας πολιτικής κρίσης της χώρα πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μεσούσης μιας πολιτικής κρίσης στη χώρα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι και συζήτησαν την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θέματα ασφαλείας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Τζο Μπάιντεν στο Ιράκ αφότου η Ουάσιγκτον απέσυρε τις δυνάμεις της το 2011. Είναι ο τρίτος κατά σειρά και o πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την χώρα αυτό το μήνα.

«Ο αντιπρόεδρος έφθασε στο Ιράκ όπου θα συναντήσει Ιρακινούς αξιωματούχους με στόχο να ενθαρρύνει την εθνική ενότητα και τη συνέχιση της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνει η αμερικανική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου.

Η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει να ελέγχει τεράστιες εκτάσεις της ιρακινής επικράτειας, μεταξύ αυτών τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, παρά το γεγονός ότι τα ιρακινά στρατεύματα με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν ανακαταλάβει πολλές περιοχές τους τελευταίους μήνες.

Ο Τζο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει με τους Ιρακινούς αξιωματούχους «στα μέτρα εκείνα που θα μπορούσε να λάβει η διεθνής κοινότητα προκειμένου να προωθήσει την οικονομική σταθερότητα στο Ιράκ» σε ένα οικονομικό περιβάλλον που σηματοδοτεί η μεγάλη πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν επισκέπτεται την χώρα σε μια τεταμένη περίοδο για το Ιράκ κι ενώ ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι καταβάλλει εδώ κι εβδομάδες προσπάθειες προκειμένου το κοινοβούλιο να εγκρίνει μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να εφαρμόσει αποτελεσματικά κρίσιμες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ