Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΕΕΘ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Η καλύτερη λύση για το όφελος των πολιτών και της αγοράς είναι μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε υπαίθριο πάρκινγκ, σύμφωνα με το ΕΕΘ

Μια από τις ευχάριστες ειδήσεις των ημερών, αποτελεί για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, σχετικά με την απομάκρυνση των λαμαρινών από την πλατεία Ελευθερίας και τη απόδοση του συγκεκριμένου χώρου προς χρήση στους δημότες της Θεσσαλονίκης, έως ότου ολοκληρωθεί σχεδιασμός για την οριστική αξιοποίηση του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Υπαίθριο πάρκινγκ ξανά η πλατεία Ελευθερίας - Ξεκίνησαν οι εργασίες

Η διοίκηση του ΕΕΘ τονίζει πως η καλύτερη δυνατή λύση για την απόδοση όσο δυνατόν μεγαλύτερου οφέλους στους πολίτες και την αγορά, είναι η μετατροπή του χώρου αυτού σε υπαίθριο πάρκινγκ.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης «το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι γνωστό, επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία σε δημότες και επαγγελματίες και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Επομένως κάθε θέση πάρκινγκ που δημιουργείτε είναι χρήσιμη. Άρα η μετατροπή του χώρου της πλατείας Ελευθερίας σε  υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, έστω προσωρινό, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και αποφασιστεί η οριστική αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια στη λειτουργία της αγοράς και θα ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής καθώς θα εκτονώσει ως ένα σημείο το πρόβλημα της σημαντικής έλλειψης θέσεων στάθμευσης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ