Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΘ - ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία της εταιρείας πραγματοποίησε χθες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Μαρία Σιδηροπούλου υποδιευθύντρια διοδίων, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους επαγγελματίες και όχι μόνο, από την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Λαγκαδά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Η κ. Γρανούζη – Γεωργιάδου η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με δυο επιχειρήσεις στον δήμο Λαγκαδά μετέφερε την εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει η ίδια ως επιχειρηματίας με τη τεράστια αναμονή στις ουρές που δημιουργούνται, δηλώνοντας πως με την λειτουργία των διοδίων περιθωριοποιείται ο τοπικός επαγγελματίας, ενώ παράλληλα τόνισε και τον μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων που έχει προκύψει, όπως επισημαίνει το ΕΕΘ.

Ο κ. Θεοτόκης παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Λαγκαδά – Σερρών, αναφέρθηκε επίσης τις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες Λαγκαδά, οι οποίες σημαίνουν για τους ίδιους μεγάλη ταλαιπωρία, χαμένες εργατοώρες, συν το επιπλέον κόστος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση παραχώρησης.

Η κ. Σιδηροπούλου ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το ΕΕΘ το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Το ΕΕΘ εκπροσώπησαν, η Α΄αντιπρόεδρος κ. Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδου, ο γενικός του γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο κ. Ηρακλής Ρόντσης μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά.

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός και έχουν μεταβιβαστεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αναπροσαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ