Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΕΕΘ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΦΕΤ: ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΙ

Δυστυχώς τα απαραίτητα έργα στο Καπάνι δεν έχουν αρχίσει ακόμη και αυτό δεν είναι ευθύνη ούτε των επαγγελματιών ούτε των εμπόρων, τόνισε το ΕΕΘ.

Την ανάγκη για άμεση έναρξη των έργων στο Καπάνι υπογραμμίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ στην αγορά (δείτε εδώ).

Σχολιάζοντας την προτροπή του προέδρου του ΕΦΕΤ να αλλάξει το Καπάνι ριζικά και επειγόντως, το Επιμελητήριο τόνισε ότι έχει επισημάνει δεκάδες φορές τα προβλήματα στις υποδομές της Αγοράς Βλάλη (Καπάνι). «Δυστυχώς τα απαραίτητα έργα δεν έχουν αρχίσει ακόμη και αυτό δεν είναι ευθύνη ούτε των επαγγελματιών ούτε των εμπόρων, ούτε των συλλογικών φορέων τους», υπογράμμισε.

«Είναι ασφαλώς σημαντικές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις του ΕΦΕΤ. Το ΕΕΘ, που γνωρίζει πολύ καλά την συγκεκριμένη αλλά και όλες τις αγορές της πόλης, τις χαρακτηρίζει (δυστυχώς) και βάσιμες. Ωστόσο, οι επίσημοι, αρμόδιοι και υπεύθυνοι φορείς της Πολιτείας δεν θα πρέπει να μένουν ούτε στις διαπιστώσεις, ούτε στις παρατηρήσεις. Θα πρέπει να φροντίζουν για την αποτελεσματικότητα», σημείωσε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα προβλήματα στις δομές δεν πρέπει να δημιουργούν σύγχυση στους καταναλωτές αναφορικά με τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά. «Όπως άλλωστε τόνισε και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την υγιεινή και την ποιότητα τους. Ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει ότι (σε αντίθεση με τους κοινόχρηστους χώρους), τα καταστήματα της Αγοράς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς την ευθύνη γι΄αυτά έχουν οι ιδιοκτήτες τους», σημείωσε τέλος.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δήλωσε τα εξής μετά τους χθεσινούς αιφνιδιαστικούς ελέγχους: «Όσο και να θέλει ο ΕΦΕΤ να εγγυηθεί για τον έλεγχο της ασφάλειας και ποιότητας των εδώ καταναλωτικών τροφίμων, τα οποία όντως είναι ασφαλή και ποιοτικά – όλα τα Ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα είναι ασφαλή και ποιοτικά – το περιβάλλον που αυτά διατίθενται δεν το επιτρέπει. Αυτό το περιβάλλον διάθεσης των τροφίμων στο Καπάνι πρέπει να αλλάξει ριζικά και επειγόντως μέσα από πρωτοβουλίες των τοπικών Αρχών. Σε αυτήν την προσπάθεια ο ΕΦΕΤ και οι συναρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες προτίθενται να συμβάλλουν αποφασιστικά».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ