Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η εταιρεία εγκαινίασε παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών την τροφοδότηση του δικτύου διανομής στον Παλαμά Καρδίτσας.

Την τροφοδότηση του δικτύου διανομής του Παλαμά Καρδίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης 2019-2023, εγκαινίασε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πραγματοποιώντας εκδήλωση παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών.

Την τελετή αφής φλόγας του αερίου, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν ομιλίες ο δήμαρχος Παλαμά, κ. Γ. Σακελαρίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας, τα Διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Κατά την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής ανέφερε ότι οι κύριοι άξονες της στρατηγικής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, είναι η άρτια οργανωτική της λειτουργία, η συνέπεια του προγραμματισμού της, οι  καινοτόμες δράσεις της με κύριο μέλημα της  την ασφάλεια του δικτύου διανομής, στοιχεία που συνθέτουν τη συνεχώς αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας, καταδεικνύοντας τη ως πρότυπο λειτουργίας.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διεύρυνε τον ενεργειακό σχεδιασμό της για περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, βασίστηκε στην υψηλή τεχνογνωσία της, και πρωτοπορώντας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με CNG, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού για τις περιοχές εκτός δικτύου.

Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ήδη επωφελούνται από την χρήση του φυσικού αερίου 13 περιοχές, και αναμένεται να τροφοδοτηθούν επιπλέον  για το 2019, οι Σοφάδες του Ν. Καρδίτσας και η Αγιά του Ν. Λάρισας.Παράλληλα κατά την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής  τόνισε ότι, σκοπό της εταιρείας αποτελεί η διατήρηση των υψηλών επιπέδων ασφάλειας του δικτύου μέσω της αδιάλειπτης διανομής φυσικού αερίου και  η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον καταναλωτή. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη δυναμική της Εταιρείας, που της επιτρέπει να υλοποιεί έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό  σχεδιασμού με τη μέγιστη οικονομική αποδοτικότητα όπου η συνθήκη της γεωγραφικής διασποράς δεν αποτελεί εμπόδιο.  

«Για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής, «η αποδοτικότητα των επενδύσεων για τους μετόχους, οι υψηλές προδιαγραφές παροχής υπηρεσιών με τα χαμηλότερα Τιμολόγια Διανομής στην Ελλάδα προς όφελος των καταναλωτών και ο επαγγελματισμός σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της εταιρείας χαρτογραφούν το τρίπτυχο της στρατηγικής της εταιρείας».  Επιπλέον, τόνισε ότι όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε ένα πλαίσιο διανομής μερισμάτων στους Μετόχους ΔΕΠΑ και ΕΝΙ ετησίως και χωρίς να επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

Συνεχίζοντας την ομιλία του επεσήμανε για τη Θεσσαλία τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της διείσδυσης του φυσικού αερίου, με το δίκτυο να εξυπηρετεί το 65% του πληθυσμού. O συνολικός αριθμός συμβολαίων στην περιοχή ξεπερνά τις  107.000 για οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση, με ενεργό δίκτυο 940 χιλιομέτρων χαμηλής πίεσης 4bar  και 105,5 χιλιομέτρων μέσης πίεσης 19 bar.

Ο δήμαρχος Παλαμά ευχαρίστησε την Εταιρεία για την πολύτιμη συνεργασία και χαιρέτησε το γεγονός ότι ο Παλαμάς είναι από τις πρώτες επαρχιακές πόλεις που συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου. Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Παλαμά εκδήλωσαν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χρήση του φυσικού αερίου, υποβάλλοντας κατά την διάρκεια της προεγγραφής 1500 αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ