Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: ΡΕΚΟΡ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στελέχη της διοίκησης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσαν τον δήμο Καρδίτσας για τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας στην περιοχή.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, η διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου & Νέων Συνδέσεων, κα Ευθυμία Καλογήρου και στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον δημάρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλειο Τσιάκο και μέλη της δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτής, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσε για το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου στον Δήμο, καθώς υπερβαίνει το 70% του πληθυσμού, μολονότι η τροφοδοσία σε σχέση με τις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις, ξεκίνησε μόλις το 2009. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, για την επόμενη 5ετία προβλέπεται να επενδυθούν κεφάλαια που ξεπερνούν τα περίπου 4 εκ. € για επέκταση του δικτύου και για νέες συνδέσεις στον δήμο Καρδίτσας ικανοποιώντας τα αιτήματα των δημοτών.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης που παρέχει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στους πολίτες, για τη σωστή κατασκευή και αποκατάσταση των έργων και τόνισε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τη χρήση του φυσικού αερίου. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την ενεργοποίηση των 13 δημοτικών κτηρίων, στα οποία η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει τους μετρητές, έτσι ώστε να ωφεληθούν τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης από τον γενικό διευθυντή, στην ενεργοποίηση της τροφοδοσίας των «Κήπων Καρδίτσας», το υπερσύγχρονο θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας στην Καρδιτσομαγούλα, αλλά και την επικείμενη ενεργοποίηση της βιομηχανίας «Πρωτεΐνες», με ετήσιες απαιτήσεις που ξεπερνούν τα 5.000.000Nm3 και 1.000.000Νm3 αντίστοιχα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα επιβεβαιώνοντας την εποικοδομητική συνεργασία που διατηρεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την δημοτική αρχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ