Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΚΟΥΦΙΕΣ ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ

Ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι το πραγματικό δίλημμα ενόψει εκλογών είναι εάν θα έχουμε «ανάπτυξη διατηρήσιμη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς».

Σφοδρή κριτική στις δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλή φορολογία, ασκεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι το πραγματικό δίλημμα ενόψει εκλογών είναι εάν θα έχουμε «ανάπτυξη διατηρήσιμη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς», ή «όπως στο παρελθόν, άναρχη, αποσπασματική, άνιση και για τους λίγους».

Στην ομιλία του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του equifund, ο ίδιος ανέφερε ότι ως κυβέρνηση «εμείς δεν υποσχόμαστε. Ζητούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κοινωνίας για τις μεγάλες αλλαγές της επόμενης 4ετίας».

Όπως είπε: «Δεν αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα 10ετιών σε 4 χρόνια και με τέτοιες συνθήκες. Είμαστε όμως η μόνη δύναμη, που μπορεί να δεσμευθεί αξιόπιστα ότι και θέλει και μπορεί να αναμετρηθεί με την κληρονομιά της κρίσης, τις παθογένειες του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέχισε ότι, παρά τα θεσμικά και άλλα εμπόδια που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, μπόρεσε στα χρόνια αυτά να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα χρηματοδοτικών εργαλείων που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και ενδυναμώνει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

«Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, ανέφερε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι τί ανάπτυξη θέλουμε. Αν δηλαδή, όπως είπε, θέλουμε ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια στην οποία μοιράζουμε τη φτώχεια μας. Αυτό βέβαια είναι ένα επικοινωνιακό σχήμα χωρις πραγματικό περιεχόμενο. Το πραγματικό δίλημμα ενόψει εκλογών είναι εάν θα έχουμε ανάπτυξη διατηρήσιμη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, σύμφωνα με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και πως θα την πετύχουμε ή θα έχουμε «ανάπτυξη» όπως στο παρελθόν, άναρχη, αποσπασματική, άνιση για τους λίγους», κατέληξε, μεταξύ άλλων και παρουσίασε τις παρεμβάσεις του υπουργείου για την προώθηση του equifund.





A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ