Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια, αν δεν το προσέξουμε μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να ζητήσουν νέα κεφάλαια, τόνισε ο Δραγασάκης.

Τα «κόκκινα δάνεια» ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την ελληνική οικονομία ανέδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας πως εάν δεν αντιμετωπιστεί θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ο ίδιος ωστόσο υποστήριξε πως υπάρχει μείωση των ληξιπρόθεσμων δανείων και πως εξετάζονται ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του θέματος.

«Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής για να προσθέσει «αν δεν το προσέξουμε μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να ζητήσουν νέα κεφάλαια και μπορεί να κληθεί πάλι να τα βάλει ο Έλληνας φορολογούμενος».

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι το νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη θα είναι έτοιμο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, μεταδίδει το protothema.gr.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στο επιτόκιο με το οποίο η Ελλάδα δανείστηκε στην πρόσφατη έξοδο στις αγορές λέγοντας «αυτό το επιτόκιο είναι καλύτερο από το 2007-2008 πριν την κρίση. Χωρίς να είμαι ειδικός λέω πως θα μπορούσαμε και χαμηλότερο επιτόκιο, όμως τα επόμενα επιτόκια θα υποχωρήσουν κάτω από το 3,6%».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε οι προβλέψεις των τραπεζών να καθορίζονται και με πολιτικά κριτήρια με στόχο να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και οι θέσεις εργασίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ