Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
x

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 6.379 δικαιούχων, θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα

Διανομή νωπών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου στους απόρους έχει προγραμματίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις 17 και 18 Απριλίου από τις 09:00 έως 13:00 ως επικεφαλής εταίρος - συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα, στο πλαίσιο της συνέχισης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του κεντρικού δήμου, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 6.379 δικαιούχων, θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα, με τη χρήση tablet. Τα προϊόντα που θα μοιράσει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι κοτόπουλο, πατάτες, κρεμμύδια, τυρί καθώς και μακαρόνια, γάλα εβαπορέ, φακές, ζάχαρη, ντοματοπολτό, αλάτι.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής, έγκαιρα (τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα). Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή, θα ισχύσουν τα εξής:

17/04/2018: Διανομή νωπών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου, στους δικαιούχους της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας

18/04/2018: Διανομή νωπών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου, στους δικαιούχους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν, θα πρέπει να προσκομίσουν:

την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

τον Α.Μ.Κ.Α.

την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).

Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους καροτσάκι, λόγω του βάρους των προϊόντων.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έως τις 14/03/2018 έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους, ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ