Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΔΩΡΕΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος δώρισαν νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό αξίες άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS-CoV-2) και των αυξημένων αναγκών, συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι επιχειρήσεις-μέλη του, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας νοσοκομειακό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, δωρεές ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ.

Οι δωρεές περιλαμβάνουν 23 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας ΜΕΘ, 123 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ, 300 αεροθαλάμους εισπνοών, 6.000 πιστοποιημένες μάσκες ιατρών και νοσηλευτών και αντισηπτικά διαλύματα (22 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης).

Οι επιχειρήσεις-μέλη που συμμετείχαν μαζί με τον ΣΦΕΕ είναι (με αλφαβητική σειρά): AbbVie, Allergan, Astra Zeneca, Chiesi, CSL Behring, Genesis Pharma, Gilead, GlaxoSmithKline, Ipsen, Lavipharm, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer και Servier.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί τον ΣΦΕΕ και τις επιχειρήσεις-μέλη του, για τη σημαντική συμβολή τους, στην κρίση της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, ο ΣΦΕΕ συντονίζει μια νέα προσπάθεια για τη συγκέντρωση μεγάλης παραγγελίας αναλωσίμων (μάσκες και στολές ιατρών και νοσηλευτών, γάντια, κ.α.).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ