Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, το παιδί έχει ήδη ξεχωρίσει για τη φιλομάθειά του καθώς έπαιρνε μέχρι και τρία αστικά για να πάει σχολείο.

Ούτε δώδεκα ετών δεν είναι ο μαθητής από το Ιράν που δέχθηκε σήμερα το πρωί επίθεση από ενήλικες οι οποίοι τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο την ώρα που αυτός κατευθυνόταν στο σχολείο του, το 4ο Γυμνάσιο Νεάπολης (δείτε εδώ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, o μαθητής της πρώτης γυμνασίου, ιρανικής καταγωγής που γεννήθηκε στο Κουβέιτ, ζει σε διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα, τον πατριό και την αδελφή του στην περιοχή της Νεάπολης. 

Το παιδί είχε ξεχωρίσει για τη φιλομάθειά του καθώς όταν στην αρχή της σχολικής χρονιάς διέμενε ακόμα στο camp των Διαβατών - προτού μεταφερθεί σε διαμέρισμα - έπαιρνε μέχρι και τρία αστικά λεωφορεία προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο. Άλλες πηγές κάνουν επίσης λόγο για ένα γλυκό και ήσυχο παιδί. 

Το αγόρι φέρει ελαφρείς τραυματισμούς στο χέρι και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, φοβήθηκε πολύ από το περιστατικό που σημειώθηκε. 

Την επίθεση κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ο διευθυντής του σχολείου ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η αρμόδια δημοτική αρχή και στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Όπως ανέφερε ο ανήλικος τρομοκρατημένος στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ κατευθυνόταν στο σχολείο το πρωί δύο κουκουλοφόροι τον πλησίασαν και αφού τον τραυμάτισαν στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο, του είπαν χαρακτηριστικά «να μην ξαναπάει σχολείο». Ο διευθυντής κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε πιθανότατα ότι το παιδί δεν έπεσε θύμα μαθητών του σχολείου που φοιτεί, αλλά από εξωσχολικούς.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ