Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΔΝΤ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας ότι σχεδόν το 75% του πλανήτη βιώνει μια ανοδική πορεία.

Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια ανάκαμψη ριζώνει, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανιζόμενη πιο αισιόδοξη σε σχέση με τον Ιούλιο, σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον εν όψει της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιήσουμε την επικαιροποιημένη μας πρόβλεψη εν όψει της Ετήσιας Συνόδου μας και πιθανόν θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξη», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κυρία Λαγκάρντ, ενώ παρότρυνε ττις χώρες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να στηρίξουν μια ανοικτή σε όλους και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο το ΔΝΤ ανέμενε η παγκόσμια οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% φέτος και 3,6% το 2018.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι σχεδόν το 75% του πλανήτη βιώνει μια ανοδική πορεία, καταγράφοντας την πιο ευρείας βάσης επιτάχυνση από την αρχή της δεκαετίας.

Όπως ανέφερε, εκτός από την επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, βελτιώνεται και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς το τραπεζικό σύστημα καθίσταται πιο σταθερό και ενισχύεται η εμπιστοσύνη της αγοράς.

Πάντως, επικαλούμενη τα υψηλά επίπεδα χρέους, την υπερβολική ανάληψη ρίσκου στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υψηλές γεωπολιτικές εντάσεις σημείωσε ότι «βλέπουμε κάποιες ακτίνες ήλιου, λλά δεν είναι καθαρός ο ουρανός».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ κάλεσε τις χώρες να αξιοποιήσουν την ανοδική πορεία για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όπως επενδύσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στις υποδομές, προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να ενδυναμώσουν την ανοικτή σε όλους ανάπτυξη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ