Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ AE» ΣΤΑ BEST CITY AWARDS 2017

Η εταιρία «Γνώμων ΑΕ», ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και ο δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής βραβεύτηκαν για το σύστημα φροντίδας ηλικιωμένων.

Η λάμψη δύο σημαντικών βραβείων, ενός χρυσού και ενός αργυρού, περιβάλλει την oλοκληρωμένη λύση για την αυτόνομη διαβίωση που υλοποιεί σε δήμους της χώρας η εταιρία «Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ» (Gnomon Informatics SA) και αφορά σε ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Στην απονομή των εφετινών βραβείων Best City Awards 2017 (2η χρονιά) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, η εταιρία «Γνώμων ΑΕ», ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και ο δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής βραβεύτηκαν για τις ολοκληρωμένες λύσεις αυτόνομης διαβίωσης που έχουν υιοθετήσει και λειτουργούν επιτυχώς προς όφελος εκατοντάδων δημοτών τους.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα που απαντά στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας το οποίο υλοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια οι δήμοι σε συνεργασία με την «Γνώμων ΑΕ» κι αφορά στην απομακρυσμένη φροντίδα ηλικιωμένων, οι οποίοι διαμένουν μόνοι -την ημέρα ή όλο το 24ωρο- αλλά και στη παρακολούθηση των παραμέτρων της υγείας τους που κρίνονται απαραίτητες για την ασφάλειά τους. Η ολοκληρωμένη αυτή λύση παρέχει τα μέσα (ανιχνευτής θέσης GPS, συσκευές κλήσης SOS κι ελέγχου, «κουμπί πανικού», πιεσόμετρα κα) για να παρακολουθούνται ενδείξεις και συμπτώματα στο σπίτι ή σε όποιον άλλο χώρο κινούνται αυτά τα άτομα, έτσι ώστε να νοιώθουν ασφαλείς, να μπορούν να εντοπιστούν έγκαιρα, να ειδοποιούν σε περίπτωση πτώσης τους και όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη να καλούν το κέντρο 24ωρης παρακολούθησης ή να ενεργοποιείται αυτό όταν διαπιστώνεται ότι τα άτομα δεν απαντούν, και να τους παρέχεται υποστήριξη, ειδοποίηση συγγενών ή γειτόνων, ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής ή αστυνομίας.

Δεκάδες δήμοι από όλη τη χώρα είχαν δηλώσει συμμετοχή με τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούν, στα εφετινά «Best City Awards», τα οποία επιβραβεύουν καινοτομία και ποιότητα ζωής στις πόλεις. Οι δήμοι Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και Μεταμόρφωσης Αττικής συμμετείχαν στην ενότητα Liveable city στην κατηγορία που αφορά την Υγεία και «τις δράσεις, έργα ή και IoT Applications για την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης και εξυπηρέτησης των πολιτών» και στην υποκατηγορία για την «υλοποίηση του συστήματος τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης για υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων πολιτών».

Στο δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής απονεμήθηκε το Gold Βραβείο για το «Κοινωνικό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του δήμου Μεταμόρφωσης» και στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη το Silver βραβείο για τις «Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας Δημοτών Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη, Ε-βοήθεια Στο Σπίτι».

Το βραβείο για την «Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ» παρέλαβε ο ιδρυτής - γενικός διευθυντής της εταιρίας, κος Κωστής Καγγελίδης. «Η βράβευση των δήμων που παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης σε δημότες τρίτης ηλικίας, δείχνει την κατανόηση του μεγάλου προβλήματος της αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων σε καθεστώς οξυμένων οικονομικών συνθηκών και δομικών κοινωνικών αλλαγών στην ελληνική οικογένεια. Για όλη την ομάδα της Γνώμων ΑΕ, η βράβευση μας δίνει ικανοποίηση αλλά και δύναμη να επεκτείνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες αξιοποιώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο του IoT και του eHealth”. Όλοι μπορούν να έχουν αυτονομία στη ζωή τους. Μία ανεξάρτητη διαβίωση μέσω μίας συνεχούς και από μακριά υποστήριξης» ανέφερε ο κος Καγγελίδης.

Η «Γνώμων ΑΕ» παρέχει λογισμικό κοινωνικής φροντίδας, ενισχύοντας τους εργαζόμενους στο δήμο και τις κοινωνικές του δομές και στους πολίτες με εφαρμογές τηλεφροντίδας που βοηθούν στην ανεξάρτητη διαβίωση. Προσφέρει επίσης τα ίδια προηγμένα συστήματα σε άλλους δύο δήμους καλύπτοντας συνολικά 400 ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη συγκέντρωσε δύο επιπλέον βραβεία, ένα για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας εγγράφων στις δημοτικές υπηρεσίες και τη μείωση της γραφειοκρατίας και ένα ακόμη για την υλοποίηση συστήματος τηλεϊατρικής για ιατρικές εξετάσεις (π.χ. πίεση, σάκχαρο κλπ) δίχως μετακίνηση του εξεταζόμενου.

Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις τρεις συνολικά τιμητικές διακρίσεις εξέφρασε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος και παρέλαβε τα βραβεία. «Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Best City Awards για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν με αυτές τις διακρίσεις. Τα τρία βραβεία αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις ότι ο δήμος ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για άμεση, σύγχρονη και ποιοτική επικοινωνία και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών και για μεγαλύτερη επαφή των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Ο δήμος μας είναι πρωταγωνιστής πανελλαδικά στις ψηφιακές υπηρεσίες και την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος των δημοτών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου στο δήμο για την πολύ σημαντική δουλειά που αναγνωρίστηκε πανελλήνια με τις σημερινές βραβεύσεις», σημείωσε μετά τις βραβεύσεις ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ