Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Στην Κάρυστο, οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή Πόρτο Λάφια στην Κάρυστο, στην περιοχή Αργυρό στο Αλιβέρι Ευβοίας, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Στην Κάρυστο η φωτιά ξέσπασε στις 8 το πρωί, από άγνωστη αιτία, και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε οχήματα ΟΤΑ και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει πάρει διαστάσεις, ενώ οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε στην περιοχή Αργυρό, στο Αλιβέρι Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αστράς στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα 3 αεροσκάφη.

Στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Υπό έλεγχο τέθηκε και πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στην περιοχή Άγιος Φωκάς Μονεμβάσιας στη Λακωνία.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Δωρικού στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στις περιοχές Λίμνη, Αργάσι και Βολίμες στη Ζάκυνθο, καθώς και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Γεράνι Ρεθύμνου και στην περιοχή Συκιές στην Άρτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 12ωρο η Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ