Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Δύο νέες αντιδημαρχίες, που αφορούν την Παιδεία και την Νεολαία/Κοινωνική Πολιτική θεσπίστηκαν στον δήμο Θερμαϊκού με απόφαση Τσαμασλή.

Στη σύσταση δύο νέων άμισθων Αντιδημαρχιών προχώρησε ο δήμος Θερμαϊκού, με τον Γιώργο Τσαμασλή να αξιοποιεί δύο στελέχη της διοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας, Σοφία Ζηφκοπούλου, αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Παιδείας και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Χρήστος Τζίνας, τοποθετείται στην Αντιδημαρχία Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, καταξιωμένη τόσο στην υπηρεσία της όσο και στην αυτοδιοίκηση, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Ζηφκοπούλου καλείται με την εμπειρία και τις γνώσεις της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανακατατάξεις στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος (23 ετών), Χρήστος Τζίνας, άφησε πετυχημένο αποτύπωμα στην προεδρία της ΔΗΚΕΘ και, κατέχοντας την ιδιότητα του φοιτητή, προβλέπεται να συντονίσει τα πεδία νεολαίας και κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Η δημιουργία των νέων Αντιδημαρχιών εντάσσεται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης θέσης του Δημάρχου για αξιοποίηση ικανών και έμπειρων στελεχών του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αξιοποιούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό των στελεχών μας, αναλόγως των προσόντων του, και καλύπτουμε διοικητικά κενά με βάση το δικαίωμα που μας δίνει η νομοθεσία. Συστήνουμε δύο θέσεις άμισθων Αντιδημάρχων με το βλέμμα στις απαιτήσεις του μέλλοντος και δημιουργούμε με σταθερά βήματα έναν σύγχρονο και ανθρώπινο δήμο. Στους δύο αξιολογότατους συνεργάτες μου εύχομαι από καρδιάς «καλή επιτυχία» στα νέα καθήκοντά τους», τονίζει ο κ.Τσαμασλής.

«Οι άμισθοι Αντιδήμαρχοι είναι μία νέα κατηγορία με τιμητικό αξίωμα, η οποία θεσπίστηκε για λόγους ενδυνάμωσης της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και της αποτελεσματικότερης άσκησης των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου (ν.3852/2010)», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ