Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ζευγάρι από Κατερίνη που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο Παπανικολάου, που γίνεται το 2ο νοσοκομείο αναφοράς - Διασωληνωμένος ο άνδρας

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κατερίνη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που διαγνώστηκε θετικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το οποίο, πλέον, αποτελεί το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης για κρούσματα COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο άνδρας, 65 ετών, είναι κάτοικος Κατερίνης. Εμφάνισε συμπτώματα και, έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις, διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί με κορονωϊό. Θετική, ωστόσο, βρέθηκε και η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για «ορφανά» κρούσματα, καθώς δεν προκύπτει, μέχρι στιγμής, από την ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα αλλά και των ταξιδιών του ο τρόπος με τον οποίο νόσησε.

Τα τελευταία 24ωρα η υγεία του άνδρα επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί το βράδυ της Παρασκευής στην Πνευμονολική του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία φαίνεται πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί όλα τα κρούσματα. Στο ίδιο τμήμα νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Παράλληλα, στη Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου έχει μεταφερθεί, επίσης διασωληνωμένος, ένας άνδρας που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στο ΑΧΕΠΑ και φέρεται να είναι από την Κοζάνη. 

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η Β' ΜΕΘ (προς το παρόν 4 κλίνες, αργότερα με τη στελέχωσή της θα φτάσουν τις 12) θα ενεργοποιείται μόνον για κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η Α' ΜΕΘ θα αφορά τα υπόλοιπα περιστατικά (14 κλίνες).

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και το Παπανικολάου

Το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει τα τελευταία 24ωρα τον διαμοιρασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, εκτός από το ΑΧΕΠΑ, και στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το Παπανικολάου είχε μπει στον σχεδιασμό του υπουργείου ως νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς εδώ και αρκετές ημέρες, πριν καν ανοικοινωθεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα, αυτό της 38χρονης που την περασμένη Πέμπτη πήρε εξιτήριο μαζί με τον γιο της.

Ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, υπό άκρα μυστικότητα, η προετοιμασία στο νοσοκομείο Παπανικολάου είχε αρχίσει, με τη σταδιακή εκκένωση του μεγαλύτερου μέρους της πνευμονολογικής κλινικής του ΕΣΥ. Πριν από περίπου 20 ημέρες, οι ασθενείς του 2ου ορόφου μεταφέρθηκαν μαζικά σε διάφορες κλινικές εντός του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν τα γυμνάσια για γιατρούς και νοσηλευτές για την αντιμετώπιση κρουσμάτων θετικών στον COVID-19.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ