Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΕΡΒΑ: ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ LOCKDOWN ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ο παραληρηματικός και ανεύθυνος λόγος κάποιων έχει κουράσει» απαντά η διοίκηση του δήμου στις καταγγελίες ότι δεν εισηγήθηκε lockdown τον Οκτώβριο

Παραληρηματικό και ανεύθυνο λόγο καταλογίζει η διοίκηση του δήμου στην παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" της Κατερίνας Νοτοπούλου, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορώντας τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα πως όχι μόνο δεν εισηγήθηκε lockdown τον Οκτώβριο, ενόψει του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, αλλά συμμετείχε κανονικά στους εορτασμούς.

Σχολιάζοντας την καταγγελία, η διοίκηση επισημαίνει ότι η στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο θέμα ήταν συνεπής από την πρώτη στιγμή και πως οι δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του είναι καταγεγραμμένες και στη διάθεσή όλων. Και προσθέτει πως οι ίδιοι που, όταν ζητήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αυστηρότερο lockdown και κλείσιμο των σχολείων, τον κατηγορούσαν για «αναστολή λειτουργίας της πόλης».

«Ο παραληρηματικός και ανεύθυνος λόγος κάποιων, οι οποίοι πολιτεύονται κατά το δοκούν -πότε μιλώντας στην Αθήνα αλληθωρίζοντας στη Θεσσαλονίκη και πότε το αντίστροφο, ώστε να εξασφαλίσουν την προσωπική τους προβολή, καλλιεργώντας απλά το πολιτικό τους μέλλον- έχει κουράσει και πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος!», αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτική επένδυση στον πόνο των οικογενειών, στην αγωνία των επαγγελματιών, ακόμη και στον θάνατο, είναι ύβρις».

Αναλυτικά το σχόλιο της διοίκησης»Ο παραληρηματικός και ανεύθυνος λόγος κάποιων, οι οποίοι πολιτεύονται κατά το δοκούν -πότε μιλώντας στην Αθήνα αλληθωρίζοντας στη Θεσσαλονίκη και πότε το αντίστροφο, ώστε να εξασφαλίσουν την προσωπική τους προβολή, καλλιεργώντας απλά το πολιτικό τους μέλλον- έχει κουράσει και πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος!

Είναι οι ίδιοι που, όταν ο δήμαρχος πήρε την οδυνηρή απόφαση να κλείσει τη νέα παραλία, τον λοιδόρησαν.

Είναι αυτοί που ζητούσαν δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εν μέσω πανδημίας, αδιαφορώντας για την υγεία των συναδέλφων.

Οι ίδιοι που, όταν διοργανώθηκε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών φορέων της πόλης, αντιδρούσαν για την ημερομηνία διεξαγωγής της (17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ίσχυε γενική απαγόρευση εκδηλώσεων και κυκλοφορίας), αλλά τελικά έλαβαν μέρος!

Οι ίδιοι που, όταν ζητήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αυστηρότερο lockdown και κλείσιμο των σχολείων, τον κατηγορούσαν για «αναστολή λειτουργίας της πόλης».

Άλλωστε, δυστυχώς για αυτούς, είναι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτή που ζήτησε έγκυρη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας στη Βόρεια Ελλάδα και αυστηροποίηση των μέτρων κατ' αναλογία της περασμένης άνοιξης.

Η πολιτική επένδυση στον πόνο των οικογενειών, στην αγωνία των επαγγελματιών, ακόμη και στον θάνατο, είναι ύβρις. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δικό μας μέλημα είναι ο περιορισμός της πανδημίας και η υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης. Δικός μας στόχος η συμβολή στη συλλογική προσπάθεια, η προετοιμασία και η επένδυση στην επόμενη μέρα της πόλης και της πατρίδας μας.

Η στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν συνεπής από την πρώτη στιγμή. Υποστήριζε τα ίδια όταν η πόλη ήταν πανελλαδικά υπόδειγμα, τα ίδια κι όταν η κατάσταση επιβαρύνθηκε. Οι δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις είναι καταγεγραμμένες και στη διάθεσή όλων. Μια απλή αναζήτηση αρκεί για να διαπιστώσει όποιος το επιθυμεί τι, πότε και από ποιον έχει δημόσια λεχθεί.

Προφανώς δεν έχουμε οποιαδήποτε ελπίδα κάποιοι να λειτουργήσουν και να τοποθετηθούν υπεύθυνα, μακριά από λαϊκισμούς. Παραμένουν πολιτικοί επαγγελματίες της καταστροφής, χωρίς να έχουν τίποτε ουσιαστικό να προτείνουν ή να προσφέρουν στην πόλη.
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται υπεύθυνο δημόσιο λόγο και συνεπή στάση και αυτό πράττουν και θα πράττουν ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ