Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στη δημιουργία ομάδας για δράσεις που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα - Κάνει κάλεσμα για εθελοντές

Στη δημιουργία εθελοντικής ομάδας για δράσεις που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.
 
Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα σύνολο προγραμμάτων  υποστήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τους αρμόδιους διεθνείς φορείς (ΔΟΜ, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ). Για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων, πέρα από τη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, απαραίτητη είναι η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
 
Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν αλλά και να συνδράμουν τις υπηρεσίες υποστήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων να συμμετάσχουν στην εθελοντική ομάδα που πρόκειται να συγκροτηθεί από το Τμήμα Υποστήριξης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.
 
Στόχος της εθελοντικής ομάδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, είναι μέσω της συνεργασίας με έμπειρους επαγγελματίες του πεδίου ο εθελοντής να αποκτήσει τη γνώση για το πολιτισμικό υπόβαθρο των ωφελούμενων των υπηρεσιών όπως και τις επαγγελματικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.
 
Για την επίτευξη του στόχου οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν καταρτίσει πρόγραμμα εκπαίδευσης με εναλλακτικές βιωματικές μεθόδους όπως και πρόγραμμα παρακολούθησης της εξέλιξης της εθελοντικής ομάδας.
 
Οι ώρες συμμετοχής των εθελοντών θα καθορίζονται με βάση τον διαθέσιμο χρόνο κάθε συμμετέχοντα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής εδώ.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ