Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου μίλησε με καταστηματάρχες του δήμου και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους - Μείωση δημοτικών τελών

Περιόδευσε τις πρώτες μέρες του έτους σε κεντρικές οδούς του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και αντάλλαξε ευχές για «καλή χρονιά και καλές δουλειές» με τους καταστηματάρχες, απάντησε στις ερωτήσεις τους, τους ενημέρωσε για τις νέες μειώσεις των δημοτικών τελών και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους και θα τους στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή παρά την αύξηση των δαπανών και τη μείωση των εσόδων του δήμου, προχώρησε σε μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού των καταστημάτων για το έτος 2022.

Συνολικά την τελευταία διετία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, μείωσε κατά 25% τα δημοτικά τέλη στα καταστήματα, έχοντας σήμερα τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στο Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, κατά 20 με 25%, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, για τα διαστήματα που με κυβερνητική απόφαση τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω covid 19, είχαν πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως επίσης πλήρη απαλλαγή και από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

«Η δημοτική αρχή στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε «να προτιμούν την τοπική αγορά,  γιατί η ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας στον τόπο μας μάς αφορά όλους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ